De bedste ferievenner:-)

Vida er blevet helt fantastisk til at møde nye venner på vores rejse. Hendes engelske sprog er blevet super fint, og det har givet hende selvtillid til at snakke med en helt masse børn, når vi støder på dem på legepladser eller i parker. Langt de fleste gange er det en engangsoplevelse, hvor de bare har leget for en stund, når de tilfældigt har mødtes, men en gang imellem er vi heldige at møde nye venner på steder, hvor vi – og de – tilbringer lidt længere tid.

Her i Mexico har vi været så heldige at møde et hold venner, hvor alle kunne nyde samværet. Familien er fra Canada, så Vida kunne sagtens selv tale med deres børn – særligt Georgia, som er samme alder som hende. Hugo nød opmærksomheden fra deres søn på 7 år, og Sune og jeg klikkede så godt med forældrene, at det endte med en uges tid med øl ved poolen (en hel del flere end vi plejer:-)), masser af snak og fællesmiddag. Det er altid børnene, som er udgangspunktet, og børn er bare den allerbedste ice-breaker, når man skal møde nye mennesker rundt omkring i verden. Vi har haft utallige gode og spændende samtaler med forældre på legepladser, og ofte har vi tænkt, at det sagtens kunne have være hyggeligt med mere tid sammen, men når vi er på farten, er det sjældent en mulighed.

Vi har boet i samme lejlighedskompleks som familien Walton her i Mexico, og der har været god tid til at lege og snakke og læs hinanden lidt bedre at kende. Det har været skønt at have et vennepar at være sammen med ved poolen. Vida har virkelig elsket at have en veninde, som hun kunne lege med næsten hver dag. Hugo har hygget sig med at være sammen med deres tre børn, og vi har endda nået både en mor-date med drinks på stranden og en aften i byen for fædrene! Noget vi jo ellers aldrig har mulighed for på rejsen, så jeg nød i den grad at kunne tøsesnakke og drikke margaritaer med en anden mor!

Det er helt sikkert nemmest for os at møde mennesker, når vi er steder med andre engelsk-talende, men dem er der heldigvis mange af rundt omkring – også i Mexico! Vidas sprog får desuden et boost, hver gang der er mulighed for at lege med andre børn, og Hugo er nu også begyndt at forstå mere og mere på engelsk – og han forstår også, at det er to forskellige sprog. Det er sgu ret sejt!

Så nu kan vi forlade Mexico med et nyt vennepar i bagagen. Med alle de digitale medier er det muligt at holde kontakten, og så må vi se, om vi engang i fremtiden får mulighed for at besøge dem i Edmonton i Canada – nu starter vi med, at Vida sender postkort fra vores næste stop i Costa Rica.

Skriv et svar