La pura vida

Vi er kommet til Costa Rica og er landet midt i tropiske omgivelser, landidyl og ren afslapning. Og indtil videre lever Costa Rica fuldt op til alt det, vi havde håbet at opleve og mærke – efter bare et par dage i landet. Her lever man ‘la pura vida’. Det rene liv, det simple liv, hvor man sætter pris på det man har, ikke stresser unødigt og fokuserer på de positive ting. De lokale bruger udtrykket, når de hilser på hinanden, og det gennemsyrer alt her i landet. Alle steder ser man det skrevet som del af dekorationer, og ticoerne (som de lokale kaldes her) synes at være de venligste mennesker, der gerne snakker og fortæller, når man møder dem. Vi er oveni det ekstremt heldige, at Sune taler flydende spansk. De er egentlig ret gode til engelsk her, men hans spanske bringer altid lige et ekstra smil med sig, når vi taler med lokale.

Det første stop på vores costaricanske rejse er byen La Fortuna, som ligger midt i landet ved en aktiv vulkan. Byen er temmelig turistet, da der her er rig mulighed for at opleve naturen, som ligger i forlængelse af vulkanen. Her er masser af vandreture, vandfald og vilde adventure-aktiviteter, og en hyggelig lille by med restauranter og små butikker. Heldigvis bor vi uden for La Fortuna i den hyggeligste Airbnb – et lille hus, som til trods for at være bare 5 minutter fra byen, ligger fint for sig selv for enden af en grusvej og med en flod og natur i baghaven. Vi har endnu ikke oplevet dyrelivet helt tæt på, men ifølge vores vært skulle der være både tukaner og aber i træerne rundt om huset – træer som forresten er avokadotræer, bananpalmer og træer med andre eksotiske frugter. Noget helt andet, end hvad vi lige er vant til hjemme i Danmark! På terrassen er der en stor hængekøje og en gynge, og selv når det regner – og det har det gjort en her del, siden vi kom – så kan vi sidde overdækket og nyde alle lydene fra naturen med vores morgenkaffe.

Det regner temmelig meget i disse dage. Temperaturen er fin, men regner kommer i skyl i løbet af dagen, så det er svært at forudsige, hvornår der lige er mulighed for en masse aktiviteter uden at blive helt våde. Var vi nu kommet direkte fra Danmark hertil, ville vi nok have haft lidt mere tøj med, som egner sig til naturoplevelser. Måske regnjakker og vandresko. og lidt mere praktisk tøj. Men vi har bare kun det mest nødvendige med i kufferten, og der har ikke været plads til regnjakker:-)

I går klarede regnen op i løbet af formiddagen, og vi tog ud til et stort vandfald, som krævede en gåtur ned af 500 trappetrin. For enden blev vi belønnet med at smukt vandfald, som bestemt var turen værd, selvom det også var temmelig pakket med turister. Naturoplevelser er noget af det, vi nyder mest som familie. Vi kan alle fire nyde at gå i skoven, junglen, på stranden eller i bjergene. Hugo og Vida nyder for det meste (Hugo kan være lidt mere besværlig bare en gang imellem!) at gå, løbe, lege, klatre og udforske, og det er bare altid dejligt at røre sig sammen. Vi er ikke den type familie, som har alt vandreudstyr og tager på lange udfordrende ture – slet ikke – men vi elsker ture i naturen, og natur er der i hvert fald så rigeligt af her i Costa Rica.

Nu glæder vi os til at nyde ‘la pure vida’ de næste 6 uger, hvor vi kommer rundt til forskellige steder i landet. Vi er i hvert fald allerede store fans af deres livsstil og den mega positive tilgang til livet.

3 comments / Add your comment below

Skriv et svar