Syge børn på rejsen

Det er bare aldrig sjovt at have syge børn. Vi har været helt utroligt heldige indtil videre, og sammenlignet med, hvor ofte børnene var syge i Danmark, så er det virkelig minimalt, hvad vi har oplevet – en enkelt feberdag, lidt udslæt… Men her i Mexico, synes de alligevel, at det var tid til revanche, og vi har nu haft en uge med sygdom på skift mellem Hugo og Vida.

Selvom man forlader alle bakterierne fra institutionerne og det trælse efterår, så kan andre mere tropiske bakterier indhente os, og så betyder det desværre ikke så meget, at solen skinner. Vi har ellers haft følelsen af, at solskinnet helt sikkert har spillet en rolle i forhold til, hvor lidt sygdom, vi har haft. Vi har næsten ikke haft snottede næser, hoste og snøften på rejsen – noget, som jo ellers er dagligdag i Danmark hen over vinteren især. Hvis der en gang imellem har været en snert af det, så har det til gengæld skyldtes lidt for meget tid i lidt for kold aircondition. Så det er jo en helt anden problematik!

Nå, men denne gang kunne vi ikke undslippe, og vi havde først Vida, og så 4 dage senere Hugo ved den lokale læge. Vi har den store fordel her, at Sune taler spansk, og derfor kunne han fint tale med lægen, som kun kunne en smule engelsk. Som i mange lande foruden Danmark, kan man også her i Mexico komme direkte til en børnelæge, uden nogen særlig henvisninger, så vi tog til en super sød børnelæge, som bare var så sød ved børnene – også selvom de jo ikke helt forstod, hvad han sagde. Begge børn har haft temmelig høj feber i mange dage, og ører som gjorde ondt om natten, så der var ikke så meget tvivl om, at de havde fået en øreinfektion. I Danmark ville det jo nok være en typisk mellemørebetændelse, men her var det ifølge læge snarere bakterier eller parasitter, som de havde fået ved at bade det, de her kalder ‘cenotes’ – en form for vandhuller. Heri trives bakterierne åbentbart yderst godt…

Så fra dansk betændelse, som skyldes vuggestuebakterier, til tropiske bakterier fra vandhullerne! Nå, men nu ser det ud til at lysne. Vi har haft syge børn i 8-9 dage, men nu har de begge fået antibiotika, og er ved godt mod. Det var så nemt at komme til lægen her i Mexico, og med vores rejseforsikring, som dækker det hele, så er det heller ikke nogen uforudset udgift. Desuden var lægekonsultationen super billig, så selv uden forsikring havde vi klaret den. Men det er nu rart at have den – der kunne jo komme mere alvorlige bakterier på banen en anden gang (7-9-13 for at der ikke gør!).

Skriv et svar